Το ακρογιάλι

Τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας της παραδοσιακής ψαροταβέρνας Ακρογιάλι ατον Κορφαλώνα Κισσάμου...

ο χώρος της ταβέρνας, ο εξοπλισμός στην κουζίνα, τα σκεύη, τα έπιπλα έχουν αλλάξει πολλές φορές.

My-House-iconΑυτό που δεν έχει αλλάξει είναι ο χαρακτήρας της οικογένειας Λουκάκη και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τους επισκέπτες. Από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε στο Ακρογιάλι θα νιώσετε οικιότητα, ζεστασιά και αυθεντική Κρητική φιλοξενία..αλλά για να δούμε τι άλλο κάνει η οικογένεια για εσάς την υπόλοιπη μέρα, όταν δεν είστε εσείς εκεί!

fishΟ Κώστας Λουκάκης ξεκινάει ξημερώματα, ( όταν ο καιρός ευνοεί ) ετοιμάζει την βάρκα του και βγαίνει για ψάρεμα στον Κόλπο Κισσάμου! Με την εμπειρία του και φυσικά λίγη τύχη θα επιστρέψει με φρέσκα ψάρια, χταπόδια, αχινούς, καλαμάρια!

Tomato-iconΕπόμενος σταθμός είναι ο κήπος! Φρέσκα λαχανικά και χόρτα μαζεύονται σε ένα μεγάλο καλάθι και πάνε αμέσως στην κουζίνα!

505506Ωστόσο, η μητέρα του Κώστα έχει ξεκινήσει επίσης πολύ νωρίς για να ζυμώσει το ψωμί και να το ψήσει στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο ενώ η σύζυγος προετοιμάζει τα μαγειρευτά φαγητά ΠΑΝΤΑ με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο δικής τους παραγωγής!

steakΟ Κώστας πάει κι αυτός με τη σειρά του στην κουζίνα να ετοιμάσει την σχάρα ώστε τα ψητά της ώρας που θα προσφερθούν να είναι καλοψημένα, ζουμερά και ΠΑΝΤΑ εξαιρετικής ποιότητας!

Τα παιδιά φροντίζουν τις εξωτερικές δουλειές, κάνουν τα απαραίτητα ψώνια και ετοιμάζουν το τραπέζι σας!

wine-tango-2006Και το....κρασί; Το κρασί παραγωγής Λουκάκη περιμένει στο ξύλινο βαρέλι να το δοκιμάσετε και να ενθουσιαστείτε!

toolbar-artΚαι επειδή η οικογένεια αγαπάει και την Τέχνη, αφιερώστε χρόνο και απολαύστε τους πίνακες που έχει φιλοτεχνήσει η Ευτέρπη Λουκάκη και με τους οποίους είναι διακοσμημένος ο εσωτερικός χώρος.